Frontlot is de entree tot de Walt Disney Studios. Zodra u door de togangspoorten bent gelopen komt u op een pleintje en u ziet de grote toegangsdeuren van Studio 1 voor u. U ziet links de 33 meter hoge Earful Tower staan, een verwijzing naar de watertoren die sinds 1939 op het terrein van de Disney Studios in Burbank (Californie) staat. In het midden van het pleintje ziet u een fontein met Mickey Mouse als tovenaarsleerling

In Studio 1 is een straat uit Hollywood nagebouwd. Net als een filmset, aan de voorkant helemaal afgewerkt en aan de achterkant ziet u hoe het decor gebouwd is. Het filmen kan elk moment beginnen! Sterker regelmatig ziet u in de straat een filmploeg aan het werk. Ook treden er vaak bandjes op met bekende filmmuziek.

In de straat ziet u aan u linkerhand allerlei winkels waaronder een fotowinkel met de naam Shutterbugs. Deze winkel is gemaakt in de vorm van een gigantische fototoestel. U kunt hier leuke foto's laten maken met als achtergrond allerlei Disney fragmenten. Daarna ziet u Glamour Girl Cosmetics in de vorm van een kantoorgebouw uit de dertiger jaren. Mooi versiert is de gevel van The Alexandria Theatre. Dit geeft een beeld van de bioscopen van in de vooroorlogse jaren. The Gossip Column is een krantenwinkel met tijdschriften uit de vorige eeuw en Last Chance Gas is een benzinestation zoals die te vinden waren langs de legendarische Route 66. Achter de zes gevels bevindt zich de souvenirwinkel The Legends of Hollywood.

Aan de rechterkant van de straat ziet u de voorgevels van zes restaurants en nachtclubs. Achereenvolgens Schwabs Apotheek, The Brown Derby in de vorm van een bolhoed, Club Swankedero, THe Gunga, de Jazz club The Hep Cat Club en de tropische bar Liki Tiki.

Achter de decorstukken is een grote souvenier winkel en een buffert restautrant met de naam En Coulisse. 

De filmset in Studio 1 is zeventig meter lang, 35 meter breed en twintig meter hoog.

Restaurant En Coulisse: eet als een filmster
Verscholen achter de lampen, camera's en actie van Disney Studio 1 ligt de perfecte plek om te genieten van een burger of een salade. Je waant je een filmster tussen alle neonlampen, rekwisieten en beroemde Hollywood-adressen. Mocht het druk zijn in het restaurant dan kunt u ook boven gaan op de vide gaan zitten.

Counterservice : Burgers en cheeseburgers

 

 

 

© 2006 - 2016 Dinfo.nl
Some items copyright Disney or Dinfo.nl. This website is independent of and not supported, endorsed by or connected to Disneyland® Paris,
The Walt Disney Company, Euro Disney Associés S.C.A., Disney Enterprises, Inc. or their subsidiaries and affiliates.

De foto's op deze website zijn van Disney of Dinfo.nl. 
De content op deze website is puur informatief! Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze website. Uiteraard doen wij onze best om de informatie op deze site zo goed mogelijk bij te houden, maar in de loop van de tijd kan sommige informatie verouderd zijn.

Powered by Warp Theme Framework