Zoals al eerder is aangegeven is Disneyland Paris verdeeld in een aantal landen. Het eerste land is Main Street U.S.A.

Op het moment dat u door de toegangspoorten, gelegen onder het Disneyland hotel, van Disneyland heen wandelt zie u als eerste een hoger gelegen treinstation : Disneyland Railroad, Main Street Station. Als u hier onder door loopt kom je op een pleintje, Town Square, van een 19e eeuws Amerikaans stadje met aan uw linker hand de City Hall, waar u allerlei informatie kunt krijgen en kunt reserveren voor de verschillende restaurants binnen en buiten het park. Aan uw rechterhand is onder andere een brandweerkazerne. U kan hier de paardentram pakken of één van de Main Street Vehicles. Deze vehicles bestaan uit een Paddy Wagon, autobus, limousine of brandweerauto! Erg leuk voor de kleintjes. Op het Central Plaza kunt u dan uitstappen.

Indien u een kinderwagen wilt huren kunt u dit doen de Plaza Boutique, de winkel aan uw rechterhand bij de uitgang van het station. (afhankelijk van de beschikbaarheid en tegen betaling)

Op de Town Square kunt u op regelmatige tijden uw favoriete Disney figuren ontmoeten. Natuurlijk kunt u ook beginnen met een rondrit met Disneyland Railroad rond het park. U kunt dan uitstappen in Frontierland, Fantasyland en Discoveryland of doorrijden weer terug naar Main Street U.S.A.

De verschillende Disney parades rijden ook rond de Town Square en is dit dus een goede plek om naar de parades te kijken. Onze favoriete plek is bij de foto winkel vlakbij het brandweerstation.

Als u doorloopt komt u in een gezellige winkelstraat met aan uw linker en rechterhand verschillende winkels en restaurants. Aan het eind van de straat ziet u het Le Chateau de la Belle au Bois dormant, het grote kasteel van Doornroosje. Voor dit kasteel is een podium waar in de zomer vaak shows worden gegeven.

Het is ook leuk, zeker als het slecht weer is of erg druk, om eens via de Arcades te lopen. Aan de linkerkant is het de Liberty Arcade en aan de rechterkant de Discovery Arcade. Midden in de Liberty Arcade vindt u de Statue of Liberty Tableau. Het vrijheidsbeeld, ook wel lady Liberty genoemd, is het symbool van de vrijheid en de vriendschap tussen verschillende landen en trekt in New York altijd veel bezoekers. Bewonder deze boeiende tentoonstelling over de schepping van het vrijheidsbeeld door de Franse beeldhouwer Bartholdi en de inwijding ervan in 1886, toen Frankrijk het aan de Verenigde Staten aanbood.

De winkels zijn te bereiken via zowel de straat als via de Arcades. Als u inkopen doet, kunt u dit het beste doen direct als u binnen komt of tijdens de parade. Dan kunt u op u gemak naar de vele leuke dingen kijken. Tegen sluitingstijd is het erg druk in de winkels. Overigens hoeft u niet met uw aankopen te blijven sjouwen. Het is mogelijk om uw grote aankopen af te laten leveren in uw Disney hotel, Vraag bij de kassa naar deze service.

Halverwege de straat ziet u aan uw linkerhand het restaurant "Walt's - an American Restaurant" zitten.Kijk eens binnen, u vind hier heel veel oude foto's van Walt Disney. Als u hier wilt eten is het handig om van tevoren te reserveren, dit kunt u doen in het restaurant of in de City Hall.

Aan het eind van de straat komt u weer op een plein het Central Plaza. Hiervan uit heeft u toegang tot de vier andere landen. Links beginnend met Frontierland, Adventureland, Fantasyland en rechts Discovery land. Met welk land u moet beginnen is moeilijk te zeggen. Als u in Frontierland begint kunt u vanuit hier doorlopen naar Adventureland, om vervolgens weer terecht te komen in Fantasyland.

Op de Central Plaza is een informatie stand met een groot bord met de tijden van de parades en shows. Daarnaast staat er vermeld welke attracties er eventueel niet open zijn. Ook kunt u hier terecht voor een plattegrond in het Nederlands.

Verscholen aan de linkerkant, aan het eind van de Liberty Aracde, staat Mickey regelmatig klaar om met zijn vriendje en vriendinnetjes op de foto te gaan.

Heeft u een baby en wilt uw die voeden of verschonen, dan kan dat in de Baby Care Center. Hier kan men luiers wisselen, flesvoeding klaarmaken en baby's voeden. Luiers en babyvoeding zijn hier te koop. De eerste hulppost bevindt zich ook in dit gebouw, die te vinden is aan het eind van de Discovery Arcade in Main Street U.S.A., vlakbij het Central Plaza en het Plaza Gardens Restaurant. Zoekgeraakte ouders/verzorgers kunnen hier ook terecht om hun kinderen weer te ontmoeten. De kinderen worden namelijk hierna toegebracht door de Cast Members (Disney-werknemer) als ze hun ouders kwijt zijn geraakt.

In noodgevallen kunt u altijd contact opnemen met een Cast Member. 

Klik op onderstaande plattegrond als u wilt weten welke attractie en restaurants zich bevinden in Mainstreet USA.

© 2006 - 2016 Dinfo.nl
Some items copyright Disney or Dinfo.nl. This website is independent of and not supported, endorsed by or connected to Disneyland® Paris,
The Walt Disney Company, Euro Disney Associés S.C.A., Disney Enterprises, Inc. or their subsidiaries and affiliates.

De foto's op deze website zijn van Disney of Dinfo.nl. 
De content op deze website is puur informatief! Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze website. Uiteraard doen wij onze best om de informatie op deze site zo goed mogelijk bij te houden, maar in de loop van de tijd kan sommige informatie verouderd zijn.

Powered by Warp Theme Framework