Als je Mainstreet uit bent gewandeld vind je aan je linkerhand de toegang tot Fort Comstock met daarachter het stadje Thunder Mesa. Ben je onder de grote poort door vind je de attractie Legends of the Wild West. Hier allerlei leuke inkijkjes in het leven van de Cow boys. Neem de trap naar boven en je hebt een schitterend uitzicht over het park.

Het stadje Thunder Mesa is gesticht door Henry Ravenswood om de mijnactiviteiten in Big Thunder Mountain te ondersteunen. Aan je linkerhand vind je het buffet restaurant The Lucky Nugget Saloon. Naast dit resturant zit zit Last Chance Cafe. Je laatste kans op wat te drinken voordat jePhantom Manor in gaat. Vervolgens het restaurant The Silver Spur Steakhouse waar je op je wenken bediend kan worden. Op de heuvel ligt Phantom Manor, een groot Victoriaanse herenhuis die Ravenswood liet bouwen en waar hij woonde met zijn dochter Melanie. Helaas werd dit huis bezocht door een geest die het hele huis heeft vervloekt. Ga de heuvel op en ervaar het allemaal zelf.

Als je weer heelhuids uit de attractie bent gekomen zie je de Rivers of The Far West. Loop eens langs de graf stenen en lees de teksten, veel namen zijn van Cast Members die mee gewerkt hebben aan deze attractie. Vanaf Thunder Mesa Riverboat Landing varen de raderboten Molly Brown en Mark Twain hun rondjes rond Big Thunder Mountian , de topattractie van Frontierland. De ingang van deze mijn trein vind je aan de rechteroever van de rivier tegenover Fuente del Oro Restaurante, een zelfbediening restaurant.

Naast de ingang van de Big Thunder Mountain ligt de ingang van River Rogue Keelboats. Maak op deze karakteristieke kielboten (de Coyote en de Wasbeer) een tocht over de Rivers of The Far West en krijg ondertussen de geheimen van het wilde westen te horen van een cast member.

In de Pocahontas Indian Village kunnen jongere kinderen kunnen genieten van rennen, klimmen en springen rond het kamp van de schommels, bruggen en glijbanen opgehangen tussen de open houten dragers van wigwams.

Lekker eten kan je ook bij het zelfbedieningsrestaurant Cowboy Cookout Barbeque. Hier treden vaak allerlei western bandjes op. Ook Goofy en zijn vrienden kan je hier tegen komen.
Aan het eind van Frontierland, beter bekend als Cottonwood Creek Ranch, is het treinstation van de Disneyrailroad Station. Ook is hier The Chaparral Theater, 1350 zitplaatsen het grootste theater van DLP, met in de zomer een show met Tarzan en in de winter Mickey's Winter Wonderland, een leuke show met Mickey en Minnie. (onder voorbehoud).

Zorg dat je 25 minuten voor aanvang in de rij staat zodat je in het middenstuk van het theater kunt zitten. Er zijn twee steun pilaren die er voor zorgen dat je vanaf sommige plekken minder goed alles kan zien.

Naast het treinstation vind je Woody's Roundup Village. Loop je weer terug richting Big Thinder Moutain dan heb je links de toegang van Frontierland naar Adventureland met aan je linkerhand Colonel Hathi's Pizza Outpost.

Plattegrond Frontierland met attracties en restaurants.

Klik op onderstaande plattegrond voor een overzicht van de attracties en restaurants.

Frontierland 01

© 2006 - 2016 Dinfo.nl
Some items copyright Disney or Dinfo.nl. This website is independent of and not supported, endorsed by or connected to Disneyland® Paris,
The Walt Disney Company, Euro Disney Associés S.C.A., Disney Enterprises, Inc. or their subsidiaries and affiliates.

De foto's op deze website zijn van Disney of Dinfo.nl. 
De content op deze website is puur informatief! Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze website. Uiteraard doen wij onze best om de informatie op deze site zo goed mogelijk bij te houden, maar in de loop van de tijd kan sommige informatie verouderd zijn.

Powered by Warp Theme Framework