Bij het ontwerp van Fantasyland voor Disneyland Resort Paris, werd gekozen voor een duidelijke link met de Europese oorsprong van veel verhalen achter de Disney klassiekers. Er werd een sprookjesdorp gebouwd, waar attracties gebaseerd op Disney karakters werden ondergebracht. Twee attracties zijn uniek in de wereld en bestaan alleen in Parijs: Alice Curious Labyrinth is een doolhof waarbij de bezoeker zijn weg moet vinden naar het kasteel van de Queen of Hearts en Les Pirouettes du Vieux Moulin is een klein reuzenrad gebaseerd op de beroemde Disney short The Old Mill. Die laatste attractie is niet meer operationeel, maar draagt nog wel bij aan het prachtige decor van Fantasyland.

Bij ieder Fantasyland hoort natuurlijk het kasteel van Doornroosje. Het kasteel in Parijs, Le Château de la Belle au Bois Dormant, is gebaseerd op Kasteel Neuschwanstein in Duitsland. Met een hoogte van 45 meter is het kasteel één van de grootste van alle Disney resorts. Het kasteel bevat tevens twee attracties in de vorm van walkthrough’s: La Galerie de la Belle au Bois Dormant op de eerste verdieping, waarbij het verhaal van Doornroosje wordt verteld in prachtige glas-in-lood ramen en La Tanière du Dragon in de kerker, waar de draak zich schuil houdt.

Klik op onderstaand plattegrond voor een overzicht van de attracties en restaurants.

Fantasyland 01

© 2006 - 2016 Dinfo.nl
Some items copyright Disney or Dinfo.nl. This website is independent of and not supported, endorsed by or connected to Disneyland® Paris,
The Walt Disney Company, Euro Disney Associés S.C.A., Disney Enterprises, Inc. or their subsidiaries and affiliates.

De foto's op deze website zijn van Disney of Dinfo.nl. 
De content op deze website is puur informatief! Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze website. Uiteraard doen wij onze best om de informatie op deze site zo goed mogelijk bij te houden, maar in de loop van de tijd kan sommige informatie verouderd zijn.

Powered by Warp Theme Framework