Aan je rechter hand op het plein voor het mooie kasteel vind je naast voorbij het Plaza Gardens Restaurant de ingang richting Discoveryland. Discoveryland is het futuristische gedeelte van het Disneyland Park. De Franse auteur Jules Verne was de inspiratiebron voor het thema en de vormgeving, waardoor Discoveryland heel anders oogt dan zijn Tomorrowland broertjes in de andere Disney resort. Links vind je, naast de winkels Constellations en Star Command Photographers, Buzz Lightyear Laser Blast top attractie voor kinderen van 0 tot 99. Lekker schieten en zorgen dat je veel punten behaald!

Als je Lightyear Laser Blast uit komt zie je Orbitron - Machines Volantes. Maar ook, en dat is uiteraard ook één van de top attracties : Space Mountain: Mission 2 . In deze rollercoaster wordt je afgeschoten richting de maan.

Voor Space Mountain: Mission 2 vind je Autopia, leuk voor kinderen, wie wil er niet rijden in die leuke futuristische auto’s. Ook Les Mystères du Nautilus bevind zich hier. Captain Nemo van beruchte Nautilus onderzeeër is afgemeerd in de lagune van Discoveryland, zodat u een rondleiding kunt maken door dit historische schip en ontdek de details en de geheimen binnen.

Aan de achterkant van Space Mountain: Mission 2 bevinden zich het Pizza restaurant Buzz Lightyear's Pizza Planet, Captain EO, een 3D musical met Michael Jackson en Star tours.

Captain EO is 17 minuten durende 3D Film experiment die ongeveer 23 jaar geleden is gemaakt op het hoogte punt van Michaels carriere in samenwerking met Disney, producer George Lucas en regiseur Francis Ford Coppola.

Een ander groot gebouw is het Videopolis Theater. Vroeger stonden hier hele mooie grote theater producties. Tegenwoordig is dit een rustig plek waar je wat kan eten en drinken en ondertussen kan genieten van cartoons op de grote schermen.

Aan de achterkant van het theater naast Star Tours ligt het Disneyland Railroad Discoveryland Station. Ook is hier een doorgang naar Fantasyland. Let op deze doorgang is niet altijd open. Als je hier door kan lopen kom je uit bij Its a small World, van het bekende liedje wat de hele dag in je hoofd blijft zitten. Maar daarover op de pagina van Fantasyland meer!

Klik op onderstaande plattegrond voor een overzicht van de attracties en restaurants.

Discoveryland 01

© 2006 - 2016 Dinfo.nl
Some items copyright Disney or Dinfo.nl. This website is independent of and not supported, endorsed by or connected to Disneyland® Paris,
The Walt Disney Company, Euro Disney Associés S.C.A., Disney Enterprises, Inc. or their subsidiaries and affiliates.

De foto's op deze website zijn van Disney of Dinfo.nl. 
De content op deze website is puur informatief! Er kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend aan, noch aanspraak gemaakt worden op de inhoud van deze website. Uiteraard doen wij onze best om de informatie op deze site zo goed mogelijk bij te houden, maar in de loop van de tijd kan sommige informatie verouderd zijn.

Powered by Warp Theme Framework